Ännu en lyckad säljstart – 60% sålt i Albyberg Work efter 2 månader.

Nordblick har nu säljstartat försäljningen av industrilokaler i Albyberg Work. ”Projektet har haft stort intresse och efterfrågan har varit hög från start” meddelar Nordblicks försäljningchef Maria S. Borowiec.

”Tack vare noggrann prospektering och paketering har vi redan efter 8 veckor uppnått en försäljningsgrad på 60%” fortsätter Maria. Målet Nordblick satt upp är att ha projektet slutsålt i Q4 2022 och allt tyder på att det kommer uppnås tidigare än så.

Albyberg Work kommer bestå av 51 toppmoderna företagslokaler på 180 till 240 kvm och upplåts som bostadsrätter. Det blir företagslokaler för industri, handel och hantverk som småföretagare äger istället för hyr. Lokalerna i Albyberg Work är anpassningsbara och flexibla för att passa olika företags behov. Varje lokal kan expanderas med omkringliggande lokaler och kan därmed helt uppfylla företagets individuella behov.

Genom att köpa sin verksamhetslokal halverar man sina kostnader jämfört med att hyra. Dessutom har företaget möjlighet till en potentiell värdestegring på lokalen och kan därför ses som en investering.

Läs mer och lämna intresseanmälan på www.albybergwork.se

Första glada bostadsägarna har flyttat in i Körsbärsängen!

I veckan skedde tillträde för de första nya bostadsägarna i Brf. Körbärsängen. Det var dags för tillträde för etapp 1 som skett enligt utsatt tidsplan.

Totalt var det fyra lyckliga familjer som fick tillgång till sina nya bostäder i naturnära Körsbärsängen. Inom några veckor sker tillträde för Etapp 2 och 3 och sedan slutligen för etapp 4 som blir de sista enheterna att tillträda. Den sista etappen tillträder till sommaren och som då även markerar färdigställandet av bostadsprojektet.

Projektet Körbärsängen utgörs av 20 st arkitektritade familjeradhus med en boarea om ca 123 kvm, fördelat över 5 rum och kök i två plan. Samtliga med bra solläge och mysiga omgivningar i Gamla Nynäs, Enköping.

Körsbärsängen är ett modernt och omsorgsfullt arkitektritat boende med smakfull design och familjen i fokus. Bostäderna har uppförts med stora fönster, balkongdörr ut mot altan och trädgård samt fransk balkong som ger generöst ljusinsläpp och bjuder in grönska i vardagen.

Körsbärsängen är boendet för den som vill bo med naturen runt knuten men ändå nära stadens rika utbud med all tänkbar service.

Nordblick säljstartade bostadsprojektet Q4 2020 och påbörjade byggnation Q2 2021.

Läs mer om projektet: www.korsbarsangen.se

Byggnation påbörjad av Väsjön Företagspark i Sollentuna.

Det populära industrilokalsprojektet i Väsjön Företagspark, Sollentuna sålde slut på några veckor och nu har Nordblick påbörjat byggnationen av de två fastigheterna som kommer utgöra bostadsrättsföreningen med samtliga industrilokaler.

Det kommer uppföras 56 st toppmoderna lokaler i storleken 180 – 285 kvm med preliminärt tillträde i juni 2022 (etapp 1) och september 2022 (etapp 2).

Lokalerna passar för industri, handel och hantverk och upplåtelseformen är bostadsrätt som då möjliggör att företagare kan äga sin lokal istället för att hyra. Att köpa en lokal med bostadsrätt som upplåtelseform ger en lägre kostnad än att hyra en motsvarande lokal samtidigt som man gör en investering genom att man tar del av värdeökningen på fastigheterna.

Fastigheterna som utgör Väsjön Företagspark har en perfekt placering på Frestavägen med underbart läge och nära till allt. Det är ca 5 km till Sollentuna Centrum och ca 20 km till Stockholm (Norrtull). Nära intill finns även trafikplats Häggvik. Där kommer E4 Förbifart Stockholm att ansluta till E4 Uppsalavägen, Norrortsleden och det lokala vägnätet.

Läs mer på: www.vasjonforetagspark.se

Tegnérs Bageri öppnar bageri i Sjöstadsfabriken.

Efter en noggrann och intensiv period av inredande och personalsökande öppnar nu äntligen Tegnérs Bageri upp i Nordblicks Sjöstadsfabriken i Jungfrusund, Ekerö.

Tomas Ablahad som även äger och driver Tegnérs Bageri i Tullinge har varit noggrann med alla detaljer och att allt ska vara perfekt inför öppningen. I januari hade bageriet en smygöppning och kön ringlade lång. Bageriets kaféverksamhet kommer ha öppet alla dagar i veckan och har då öppet mellan kl 07:30-19 på vardagar och kl 08-16 lördag och söndag.

Läs mer om Tegnérs Bageri på:

https://www.instagram.com/tegnersbageriekero/

https://www.tegnersbageri.se/

Detta är Sjöstadsfabriken

Sjöstadsfabriken är en kontor- och verksamhetsbyggnad ritad av Nordblicks arkitekter. Byggnadens fasad är konstruerad av återvunnet dansk rödtegel kombinerat med grön matt träpanel som ger ett vackert och tidlöst intryck. Sjöstadsfabriken har en total yta på ca 1 350 kvm fördelad på 12 enskilda kontor, butiks- och verksamhetslokaler. Alla lokaler ha en generös takhöjd och rikligt med ljusinsläpp med stora fönsterpartier. Även i denna fastighet har mycket energi och kärlek har lagts på detaljerna. Fastigheten är etablerad vid Ekerös nya södra entré nära natur och vatten. Hit är det smidigt att ta sig oavsett vart man kommer ifrån. Utanför är det ett mysigt kullerstenstorg där Tegners Bageri kommer ha sin uteservering på sommaren med vy över Sjöstadskajensbåtklubb, där det även finns möjlighet för hyresgäster samt boende i området att hyra båtplats.

Rekordförsäljning av industrilokaler i Väsjön Företagspark.

Nordblicks industrilokal-projekt i Väsjön Företagspark, Sollentuna säljstartade i september månad och sålde slut redan efter några veckor.

Det handlar om 56 st nybyggda lokaler i storleken 180 – 285 kvm med preliminärt tillträde under Q2 2022 (etapp 1) och Q3 2022 (etapp 2) som Nordblick ska uppföra i Väsjön Företagspark, Sollentuna.

Lokalerna har en perfekt placering på Frestavägen med toppläge och nära till allt. Det är ca 5 km till Sollentuna Centrum och ca 20 km till Stockholm (Norrtull). Nära intill finns även trafikplats Häggvik. Där kommer E4 Förbifart Stockholm att ansluta till E4 Uppsalavägen, Norrortsleden och det lokala vägnätet.

Det blir företagslokaler för industri, handel och hantverk som småföretagare äger istället för hyr. Lokalerna i Väsjön Företagspark är moderna, anpassningsbara och flexibla för att passa olika företags behov.

Genom att köpa sin verksamhetslokal halverar man sina kostnader jämfört med att hyra. Dessutom har företaget möjlighet till en potentiell värdestegring på lokalen och kan därför ses som en investering.

Läs mer på www.vasjonforetagspark.se

Nytt fastighetsförvärv – Industritomt i Albyberg

Nordblick har förvärvat en industritomt i Albyberg i Haninge belägen i industri- och handelsområdet Albybergsringen. De nya industrilokalerna förväntas vara klara kvartal 4 2022 och hade försäljningsstart kvartal 4 2021 och projektet går under namnet Albyberg Work.

Albyberg Work kommer bestå av 51 toppmoderna företagslokaler på 180 till 240 kvm och upplåts som bostadsrätter. Det blir företagslokaler för industri, handel och hantverk som småföretagare äger. Här kommer det finnas grannar som man kan göra affärer och skapa synergier med. Lokalerna i Albyberg Work är anpassningsbara och flexibla för att passa olika företags behov. Varje lokal kan expanderas med omkringliggande lokaler. Man kan till exempel få en dubbelt så bred lokal genom att köpa och äga två. Eller så kan man få en lokal man kan köra rakt igenom från sida till sida med en lättlastbil.

Genom att köpa sin verksamhetslokal halverar man sina kostnader jämfört med att hyra. Dessutom har företaget möjlighet till en potentiell värdestegring på lokalen och kan därför ses som en investering.

Läs mer och lämna intresseanmälan på www.albybergwork.se

Nordblick och JSR avyttrar fastighet i Upplands Väsby till Pelican Self Storage

Nordblick och JSR fastigheter har via dotterbolag avyttrat fastigheten Hammarby-Smedby 1:471 i Bredden i Upplands Väsby. Köparen är Pelican Self Storage och fastigheten har en tomtareal om 9 735 kvm. Fastigheten är belägen i direkt anslutning till E4 och har ett av Upplands Väsbys bästa skyltlägen.

Vi är glada att presentera denna affär med Pelican Self Storage
Affären visar att vår strategi att göra investeringar i fastigheter med rätt läge och hitta de smartaste lösningarna för dessa oavsett om det gäller bostäder eller kommersiella fastigheter är framgångsrikt, säger Andreas Ågren, VD på Nordblick Group AB (publ).

Nordblick
Nordblick säljer moderna verksamhetslokaler och väldesignade bostäder på strategiskt utvalda lägen. Dessutom utvecklar, äger och förvaltar Nordblick unika objekt.

Nordblick är fastighetsbolaget som skapar rum som möter våra kunders behov, uppfyller deras längtan och ger plats för deras drömmar. Vår passion är att utveckla fastigheter som håller över tid, rum och platser vi själva trivs i.

Nordblicks vision för Ekerö

Nordblick har stark anknytning och många pågående projekt på Ekerö. Det kändes därför logiskt att ta fram en vision för Nordblick på Ekerö. Arbetet började med att vi tog fram en vision för Ekerö som var mer omfattande och oberoende av Nordblick.

Visionen för Ekerö togs fram genom att visualisera ett önskat framtida scenario och identifiera hörnstenar som beskriver det framtida scenariot. Vi kallar dessa visionens hörnstenar. Vi utgick sedan från denna vision för att se hur Nordblick kan bidra till att visionen för Ekerö kan uppfyllas och efter det skapade vi Nordblicks vision på Ekerö:

Vi vill göra Ekerö till en av de mest attraktiva platserna att bo och arbeta på i Stockholm.

Mötesplatser med tidlösa, hållbara och spännande byggnader

När Nordblick bygger på Ekerö utgår vi från människorna och skapar mötesplatser. Gammalt och nytt möts i harmoni och det finns utrymme för olika sorters boende, från funktionella och vackra lägenheter till villor och moderna town house. Trevliga promenadstråk och gågator sammanbinder platser och ger möjlighet till marknadsplatser, lekplatser, mötesplatser för flera generationer och för konserter och teatrar.

Alla får en bra grund för framtiden

Ekerös elever fortsätter att prestera bra på nationella prov och tillhör år efter år Sveriges 3 främsta kommuner. Den nystartade gymnasieskolan med entreprenörsinriktning är populär och har med sitt nära samarbete med Handelshögskolan bidragit till positiv utveckling för det lokala näringslivet. I PISA utvärderingar mäter skolan på Ekerö med dem främsta skolorna i Europa. Kommunens attraktionskraft ökar eftersom invånarna erbjuds en bra grund för framtiden. Många familjer som flyttar till Ekerö säger att utbildning, den varma känslan och närheten till naturen var det som gjorde att de valde att bosätta sig på Ekerö. Skolorna har även bra samarbeten med föreningslivet och Ekerö var den första kommunen som införde hälsofrämjande levnadsvanor i skolprogrammet. Idrott är ständigt närvarande på Ekerö och föreningslivet är något som genomsyrar genom hela kommunen och förenar människor och ger en god uppfostran i kamratskap.

En levande plats för alla

På Ekerö berikar olika generationer varandra och livskvalitet är ett centralt ord. Alla känner sig trygga oavsett tid på dygnet. Mötesplatserna erbjuder ett rikt utbud så det är oftast här vi möts på Ekerö. Vi delar upplevelser och hjälper varandra och samtidigt välkomnar vi våra besökare med öppna armar. Stämningen som råder är gemytlig och varm och det är en del av förklaringen till att det lokala uttrycket fungerar så väl i handeln där alla är måna om sin produkt och hög kvalitet. Många undrar hur vi har lyckats skapa detta uttryck och svaret blir ”att det är så här vi gör på Ekerö”. Denna känsla kombinerat med ett rikt kultur- och restaurangliv har gjort att antalet besökare från Stockholm och mälardalen ökar varje år. Trots många influenser och en växande stad så finns den lantliga Ekerökänslan kvar och är ryggraden på öarna.

Ekerös matscen: Från lokalproducerad korv till delikatesser från världens alla hörn.

Ekerö har många fantastiska råvaror som är grunden i den lokala matscenen. Det finns restauranger för alla tillfällen. Från högkvalitativ hämtat till restauranger dit människor går för att få en upplevelse. Hjärtat i matkulturen är Saluhallen där man kan köpa många av de lokalproducerade varorna men även delikatesser från världens alla hörn. Restaurangen i Saluhallen knyter ihop allt och rakt över gatan ligger Adelsöl´s krog där man kan njuta av lokalproducerad öl och pubmat. Det finns ett fiskrökeri vid kanalen, en toppstuga vid slalombacken och fantastisk italiensk glass på torget vid Sjöstadskajen. Om man istället vill njuta av vällagad mat hemma handlar man i någon av de välsorterade mataffärerna.

Ett starkt näringsliv med en gemensam vision kring kvalitet: ”Made in Ekerö”

Våra öar har otroligt mycket att erbjuda. Fantastiska råvaror i form av kött, grönsaker och hantverk. I det framtida Ekerö blomstrar dessa näringar och hjälper till att utveckla samhället. Med bättre möjligheter för kunskapsyrken i form av attraktiva kontor och bra restaurangliv växer näringslivet stadigt då personer som tidigare pendlade till Stockholm för dessa arbeten nu hellre stannar på ön. Pendlandet har därför minskat med 50% medan inpendlingen istället ökat. Detta ger ökade inkomster för den lokala handeln och stärker företagandet i att hålla absolut högsta kvalitet. Detta är en gemensam uppgift och nya affärsidkare anammar detta tankesätt eftersom det är en sådan tydlig framgångsfaktor. Ringarna på vattnet blir större och större med tiden utan att den genuina känslan för kvalitet försvinner. Vi är stolta över att kunna säga: ”Made in Ekerö”

På landet men nära storstaden

Tack vare breddningen av Ekerövägen och den nya höghastighetslinjen med båt har avståndet till Stockholm och Mälaren minskat. Att ta sig till Ekerö går fort och alternativen är många. Detta ökar såklart mängden besökare och inflyttad arbetskraft. Pendlingen för de som väljer att bo i Stockholm men jobbar på Ekerö går friktionsfritt och snabbt.

Ett rikt kulturutbud som lyfts av årstidstypiska evenemang

Genom ökade resurser har Ekerö breddat sitt utbud av kultur som erbjuds till invånarna. Nyckeln till ökningen har varit att ha framgångsrika samarbeten inom kommunen men även med aktörer utanför Ekerö. Galleriet har varierande utställningar och vernissager varje månad med både lokala och etablerade konstnärer från Sverige och Europa. Den gamla biografen byggdes om till teater och tack vare samarbeten med Stockholms nöjesplatser behöver inte Ekeröborna åka in till Stockholm för att ta del av en bra och varierad teaterscen, stand up comedy och opera. Det erbjuds allt från klassiska uppsättningar från Stockholms stadsteater till barnteater och mer alternativa föreställningar. En ny modern biograf har byggts i Ekerö Centrum med föreställningar flera gånger per dag för alla åldrar. Extra glädjande är att den inte drivs av SF utan finns kvar i lokal regi. Att erbjuda besökare mat och dryck i samband med biobesöket har blivit ett rejält uppsving för verksamheten. Förutom det breda grundutbudet av kultur anordnas evenemang typiska för årstiden. Koncertscenen i Jungfrusunds sjöstad erbjuder konserter på sommaren och skördefesten på hösten, där Ekerös odlare stolt erbjuder sina produkter, ökar för varje år. Den årliga julmarknaden är startskottet på julen och kosläppen markerar början på våren. Däremellan hålls marknad på torgen på Ekerö varje lördag.

Personligt välbefinnande genom ett rikt friluftsliv och hälsofrämjande aktiviteter

Skogen och vattnet har alltid varit en skatt för Ekerö dit man åker för långa promenader, svampplockning, grillning vid någon av de många grillplatserna som kommunerna ansvarar för, segling och långfärdsskridskor. Att det i anslutning till dessa aktiviteter finns samlingsplatser ökar attraktionskraften. Den mycket efterlängtade simhallen utvidgades med ett äventyrsbad som inte bara roar Ekeröborna utan lockar människor från andra delar av Stockholm. Satsningen på down hill cykling och äventyrsbana i anslutning till slalombacken har gett ytterligare en dimension till friluftslivet. Toppstugan med spa erbjuder både mat och dryck så många kombinerar motion och avkoppling med god mat och dryck. Att kunna erbjuda detta rika friluftsliv tillsammans med god tillgång på motion i form av elljusspår och gym med olika inriktning är fantastiskt och detta bidrar till en god folkhälsa på Ekerö.

Stort intresse för Sjöstadskajen

Sjöstadskajen på Ekerö har skapat stort intresse hos både allmänheten och företagare. ”Ekerö är under stor utveckling och vi vill skapa något extra och unikt här” berättar Andreas Ågren VD på Nordblick.

Förhoppningen är att Sjöstadskajen kommer bli Ekerös nya mötesplats. En lobby med internationell hotellkänsla och en omgivning som ska kännas fantastisk. En plats som ska inspirera företagare. Nere vid vattnet i Jungfrusund håller Sjöstadskajen på att etableras, en arbetsplats med flexibla ytor, havsutsikt i tre väderstreck, restaurang i bottenplan – och en egen brygga. Huset ska ligga vid ett mysigt kullerstenstorg och är inspirerat av det industriella. Tre av fyra våningar blir kontor och på taket kommer det vara en inglasad takterass med orangerikänsla.

För att skapa Sjöstadskajen har Nordblicks arkitekter valt äkta material i jordnära färger, allt för att skapa ett hus som åldras vackert och håller över tid, ekgolven ska kunna ligga i flera generationer. Det arkitektoniska uttrycket avspeglar sig även på husets insida. Den starka stålstommen visar tydligt att den stabilt bär upp de Cortenplåts-klädda ytterväggarna och de stora klassiska fönsterpartierna med industrikaraktär. Stålet kröner byggnaden genom att bära upp den inglasade takterrassen. I entrén får du en känsla av hotellfoajé med den härliga internationella känslan. Du väljer mellan att ta den marmorklädda trappan upp till ditt våningsplan eller att kliva in i den omsorgsfullt designade hissen med fina snickerier och mässingsdetaljer. Hissen tar dig elegant upp i huset och du kan njuta av utblicken på vägen mot ditt kontor eller takterassen.

Mycket energi läggs på detaljerna för det här ska vara en plats man älskar att arbeta på – ett kontor att komma hem till. Planerad inflytt i Sjöstadskajen är kvartal 1 år 2020.

Slutsålt i Moraberg Park

Nu är samtliga lokaler sålda i BRF Moraberg Park i Södertälje. Intresset har varit otroligt stort sedan säljstarten i slutet av 2017.

Föreningen består av 41 verksamhetslokaler fördelade på två hus och är i varierande storlek: från ca 150 kvm till ca 214 kvm.

Moraberg är beläget i norra Södertälje invid E4/E20 med påfart norr och söderut. Morabergs köpcentrum är Södertäljes största externhandelscentrum, där nya butiker och kedjor ständigt etablerar sig . Kedjor i området är bland andra Biltema, Intersport, Elgiganten, Plantagen, Jula, K-Rauta och Rusta. McDonalds, ICA Maxi och Systembolaget finns också här. Södertälje ligger i Sveriges mest expansiva region och har ett utmärkt logistiskt läge med närhet till både järnväg, Europavägar, vattenfarleder och dessutom finns tre flygplatser inom 1 timme. Under 2016 startades hela 630 nya företag i Södertälje, en ökning med nästan 35% från året innan. Ca 2,3 miljoner människor når Södertälje på mindre än en timme och nästan 21 000 människor arbetspendlar till Södertälje varje dag.

För mer information om projektet se www.morabergpark.se