Stort intresse för Sjöstadskajen

Sjöstadskajen på Ekerö har skapat stort intresse hos både allmänheten och företagare. ”Ekerö är under stor utveckling och vi vill skapa något extra och unikt här” berättar Andreas Ågren VD på Nordblick.

Förhoppningen är att Sjöstadskajen kommer bli Ekerös nya mötesplats. En lobby med internationell hotellkänsla och en omgivning som ska kännas fantastisk. En plats som ska inspirera företagare. Nere vid vattnet i Jungfrusund håller Sjöstadskajen på att etableras, en arbetsplats med flexibla ytor, havsutsikt i tre väderstreck, restaurang i bottenplan – och en egen brygga. Huset ska ligga vid ett mysigt kullerstenstorg och är inspirerat av det industriella. Tre av fyra våningar blir kontor och på taket kommer det vara en inglasad takterass med orangerikänsla.

För att skapa Sjöstadskajen har Nordblicks arkitekter valt äkta material i jordnära färger, allt för att skapa ett hus som åldras vackert och håller över tid, ekgolven ska kunna ligga i flera generationer. Det arkitektoniska uttrycket avspeglar sig även på husets insida. Den starka stålstommen visar tydligt att den stabilt bär upp de Cortenplåts-klädda ytterväggarna och de stora klassiska fönsterpartierna med industrikaraktär. Stålet kröner byggnaden genom att bära upp den inglasade takterrassen. I entrén får du en känsla av hotellfoajé med den härliga internationella känslan. Du väljer mellan att ta den marmorklädda trappan upp till ditt våningsplan eller att kliva in i den omsorgsfullt designade hissen med fina snickerier och mässingsdetaljer. Hissen tar dig elegant upp i huset och du kan njuta av utblicken på vägen mot ditt kontor eller takterassen.

Mycket energi läggs på detaljerna för det här ska vara en plats man älskar att arbeta på – ett kontor att komma hem till. Planerad inflytt i Sjöstadskajen är kvartal 1 år 2020.

Pressinformation

Publicerat

2 Mars 2019

Presskontakt

Maria S. Borowiec, Försäljningschef, Nordblick Group AB (publ)

Tel: +46 702 95 09 80

e-post: [email protected]

DELA PRESSMEDDELANDE

Vill ni veta mer? Kontakta oss!

Vi har stor erfarenhet av samarbete med fastighetsägare och kommuner. Genom en nära dialog och flexibilitet kan vi snabbt och kostnadseffektivt uppföra framtidens hus som bostadsägare och kommuner eftersträvar. Både vad gäller arkitektonisk och miljömässig kvalitet.

Maria S. Borowiec

Försäljningschef, Nordblick
[email protected]

Maria S. Borowiec

Försäljningschef, Nordblick
[email protected]