”Nu blir det bullar i Jungfrusund” – Arikel i Mitt i Mälarö

Tidningen Mitt i Mälaröarna skriver en längre artikel om öppningen av Tegnérs Bageri i Sjöstadsfabriken samt hur det i Jungfrusund växer fram en ny stad tack vare Nordblick.

Läs artikeln här

”Livsmedelsbutik och sushi öppnar i Jungfrusund” – Arikel i Mitt i Mälarö

Tidningen Mitt i Mälaröarna skriver en längre artikel om öppningen av MGL Sushi och Sjönära Livs som båda nyligen öppnat upp sina verksamheter i gatuplan till Nordblicks bostadsfastigheter Sjöstadsorageriet i Jungfrusund, Ekerö.

Läs artikeln här

Artikel i Mälaröarnas Nyheter

Den 20 oktober bjöd fastighetsföretaget Nordblick in till öppet hus i Jungfrusund. Besökarna fick bland annat möjlighet att följa med upp i kontorsbyggnaden Sjöstadskajen vid färjan.

Alla våningar är på plats i kontorsbyggnaden Sjöstadskajen, som ligger intill färjeläget i Jungfrusund. Tre av fyra våningar blir kontor. I bottenplan blir det en restaurang och det är nu klart att den kommer att drivas av Steninge bruks (vid Steninge slott) krögare, med en festvåning i takterrassen.

Fastighetsutvecklaren är Johan Styf Gunneflo, Nordblick, tog besökarna på en rundtur i kontorshuset, som beräknas vara inflyttningsklart  2020.

Besökarna fick även möjlighet att ta en tur i en RIB-båt och det bjöds också på genuin japansk matlagningskonst av MGL sushi, som även de valt att etablera sin nästa restaurang i Sjöstadsorangeriets butiksplan.

Byggnationen av Sjöstadsorangeriet, som kommer att ligga intill Sjöstadskajen, börjar inom kort och här blir det 33 bostadsrättslägenheter, med beräknad inflyttning från november 2020.

– Våra skickliga hantverkare har satt ihop ett inspirationshus på plats där man kan uppleva hur Sjöstadsorangeriet kommer att utformas såväl interiört som exteriört med färger, material och detaljer, berättade Maria S Borowiec, marknadschef på Nordblick.

Nordblicks arkitekter har också ritat Sjöstadsfabriken som kommer att innehålla kontors- och verksamhetslokaler med inflyttning under 2020. Denna byggnad uppförs intill Sjöräddningens stationshus i Jungfrusund.

EWA LINNROS

Källa: malaroarnasnyheter.se

Reportage om trenden att bygga med cortenstål

Rost är trendigt, på både husfasader och i trädgårdar. Arkitekten Gert Wingårdh förklarar varför Sverige börjat rosta allt mer. Reportage från Sveriges radio, Reporter Nina Benner

Stort intresse för Öppet hus på Sjöstadsorangeriet

Den 20 oktober var det öppet hus på Sjöstadsorangeriet i Jungfrusund. Besökarna fick bland annat möjlighet att följa med upp i kontorsbyggnaden Sjöstadskajen vid färjan.

Alla våningar är på plats i kontorsbyggnaden Sjöstadskajen. Det är nu klart att restaurangen i bottenplan kommer att drivas av Steninge Bruks krögare med en festvåning i takterrassen.
Det bjöds också på genuin japansk matlagningskonst av MGL sushi som även de valt att etablera sin nästa restaurang i Sjöstadsorangeriets butiksplan.

– Våra skickliga hantverkare har satt ihop ett inspirations-hus på plats där man kan uppleva hur Sjöstadsorangeriet kommer att utformas såväl interiört som exteriört med färger, material och detaljer, berättar Maria S Borowiec, marknadschef på Nordblick som bygger Sjöstadsorangeriet och Sjöstadskajen.
Besökarna fick även möjlighet att ta en tur i en RIB-båt och se det vackra området från vattnet.

Intresset för eventet var stort och det blev flertalet reservationer av bostäder i Sjöstadsorangeriet, många glada framtida Ekeröbor.

Sjöstadskajen växer fram

Nere vid vattnet i Jungfrusunds sjöstad håller Nordblicks projekt Sjöstadskajen på att etableras och intresset är stort. Visionen är att Sjöstadskajen ska bli Ekerös nya entré från vattnet.

Byggnationen är i full gång och nu kan man se den karaktäristiska stålstommen resa sig. Två av fyra våningar är redan uppe och snabbt går det. ”Byggnationen håller sin tidsplan och det är alltid väldigt speciellt att se själva konstruktionen komma på plats” säger Bengt Domander Produktionsansvarig på Nordblick Work.

Sjöstadskajen är Ekerös nya mötesplats som ska inspirera företagare. En lobby med internationell hotellkänsla och en omgivning som ska kännas fantastiskt. Tre av fyra våningar blir kontor, med ytor från 30-370 m2 och på taket ska det vara en takterrass i form av ett orangeri.

Sjöstadskajen kommer vara en häftig hybrid där gammalt möter nytt i en lite industriell karaktär med klätterväxter på fasaden. Restaurangen i bottenplan kommer att kunna nyttja takterrassen och ha uteservering på det intilliggande torget.

Välkommen till Sjöstadskajen!