Anmäl intresse

Moraberg
Park

Ta del av rekordtillväxten i Södertälje.

I Morabergs industriområde, Södertälje kommun, bygger vi Moraberg Park. Vi säljer 41 bostadsrättslokaler av varierande storlek, från 150 m2 till 214 m2. Tillträdet är preliminärt i kvartal två 2018.

Till skillnad från äldre industrilokaler är våra lokaler representativa, moderna och väl genomtänkta. De är konstruerade med eftertanke för att förenkla din vardag och erbjuda flexibilitet nog att möta morgondagens behov. Eftersom vi ser till att bygga på expansiva lägen så att din investering ska kunna få en stabil värdeökning. I en bostadsrättsförening upprättad av Nordblick Work bildar småföretagarna tillsammans ett kluster som bidrar med positiva synergieffekter för deras respektive verksamheter. Lokalerna har även närhet till många av de leverantörer som småföretagarna använder i sina verksamheter.

Kommunikationer.

Mer än 2 miljoner människor når Södertälje på mindre än en timme och nästan 21 000 människor arbetspendlar till Södertälje varje dag.
Det finns bussförbindelse till Moraberg med buss 758. Från Södertäljes station tar det mindre än 10 minuter till Moraberg och från Södertälje Centrum tar det ca 12 minuter.

Området i stort.

Läge.

Moraberg är beläget i norra Södertälje invid E4/E20 med påfart norr- och söderut. Morabergs köpcentrum är Södertäljes största externhandelscentrum med konstant nyetablering av butiker och kedjor. 
I området finns bland annat Biltema, Intersport, Elgiganten, Plantagen, Jula, K-Rauta och Rusta. Det finns också ett McDonald’s och inom kort öppnar både ICA Maxi och Systembolaget.

Södertälje ligger i Sveriges mest expansiva region och har ett utmärkt logistiskt läge med närhet till både järnväg, europavägar, vattenfarleder och dessutom når man tre flygplatser inom en timme. Under 2016 startades hela 630 nya företag i Södertälje, en ökning med nästan 35 % från året innan.

Detta är ett exempel på en lokal i Länna Park.

Fastigheten i detalj.

Lokaler och nyttjande.

Föreningen består av 41 lokaler i varierande storlek: från ca 150 kvm till ca 214 kvm. Lokalerna är enkelt anpassningsbara och flexibla för att passa just din verksamhet. Varje enhet kan enkelt expanderas med omkringliggande lokaler. Man kan således få en dubbelt så bred lokal eller en genomfartslokal där man kan köra rakt igenom med en lastbil. Öppen fiber finns framdragen till samtliga lokaler. Föreningen har en gemensam undercentral.

Körytor.

Brf Moraberg Park har generösa körytor och bra lastmöjligheter så att det är lätt att ta sig fram med större bil och lastbil, allt för att underlätta din arbetsdag.

Parkering.

Förutom en egen yta för parkering per lokal så finns det ett antal besöksparkeringar och ytterligare extra parkeringar som föreningen hyr ut efter medlemmarnas behov.

Lastmaskin.

För att förenkla leveranser har föreningen tillgång till en lastmaskin som medlemmarna kan använda till lastning.

Skyltning.

Medlemmarna kommer kunna exponera sig bra med snygg och stilren skyltning mot vägen. Föreningen har en väl genomtänkt skyltmall som alla medlemmar följer för att undvika en plottrig fasad – i stället är medlemmarna i Moraberg Park garanterade en genomtänkt och representativ skyltning.

Genomtänkta och
flexibla lokaler.

För att ge bästa möjligheter för din verksamhet att växa och frodas är våra lokaler planerade för att skapa entrésolplan eller enkelt kunna expanderas. Då enheterna är modulära kan du få en dubbelt så bred lokal eller en genomfartslokal som går att köra rakt igenom med en lastbil genom att köpa intilliggande lokaler.

Lokalerna är uppförda för att vara anpassningsbara. Därför lämnar Nordblick Work över dem i grundutförande, vilket inkluderar betonggolv, oljeavskiljare, el, vatten, avlopp, bredbands-fiber, trappa till övervåning och grundbelysning.

Ekonomi i korthet.

Att äga sin lokal ger dig som företagare möjlighet att sänka månadskostnaden rejält jämfört med att hyra en liknande lokal. Brf Moraberg Park borgar för ett långsiktigt tryggt ägande med god förvaltning från SBC. Föreningen har vid start en stabil kassa, amorterar 2 % per år, har en väl tilltagen underhållsfond som fylls på varje år, efter alla kostnader räknar föreningen dessutom med att gå plus och skapa en reserv. I och med att föreningen amorterar kraftigt kommer avgifter att kunna sänkas och värdet på din lokal kommer att öka i snabb takt.

Ett snabbt räkneexempel.

Pris: 1 795 000 kr
Egen insats (40 %): 718 000 kr
Banklån (60 %): 1 077 000 kr
Ränta: 2,5 %

Preliminär brf årsavgift: 77 736 kr
Lånekostnad: 26 912 kr
Totalkostnad/år: 104 661 kr
Årskostnad/kvm: 402 kr
Totalkostnad/mån: 8721 kr

Exemplet är beräknat för en lokal på 200 kvm med priset 1 795 000 kr. I och med att föreningen amorterar kraftigt kommer avgifterna att sänkas och ge en snabb värdeökning.

Uppskattad månadshyra för en motsvarande hyreslokal ligger i spannet 18 000–23 000 kr per månad. Kostnad för tillval som exempelvis WC, dusch och liknande tillkommer. Ränta på egen insats är ej beräknad.

Kontakta oss

Nordblick Work

Växel

T +46 8 760 00 77
E info@nordblick.se

Jag har tagit del av integritetspolicyn